Dijital bankacılık uygulamalarında yeni ‘güvenlik’ önlemleri uygulamaya giriyor: Onay istenecek

Dijital Bankacılık Güvenliği İçin Yeni Uygulama Devrede

Dijital bankacılık kullananların sayısındaki artışla birlikte dolandırıcılık olaylarında da artış gözleniyor. Kullanıcıların mağduriyet yaşamaması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, yeni bir önlemi devreye aldı. Özellikle mobil ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleşen izinsiz para transferlerini engellemek amacıyla, tüm işlemler artık SMS doğrulaması ile onaylanacak.

Dijital Bankacılık İşlemleri Nasıl Güvenli Hale Getirilecek?

Cumhuriyet’in haberine göre, BDDK’nın hayata geçirdiği yeni düzenlemeyle birlikte dijital bankacılık işlemlerinde kullanıcı güvenliği üst seviyeye çıkarılıyor. Özellikle mobil ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleşen izinsiz para transferlerini engellemek amacıyla, tüm işlemler artık SMS doğrulaması ile onaylanacak.

Kullanıcılar, yalnızca hesap bilgileriyle değil, aynı zamanda bankaya tanımlı cep telefonlarına gönderilen SMS kodları ile de işlem onayı verecek. Bu yöntem, hesap bilgileri kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilse bile, onaysız işlem yapılmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

Aşamalı Geçiş Süreci Başlıyor

BDDK’dan yapılan açıklamaya göre, çift aşamalı doğrulama sistemine geçişin aşamalı olarak uygulanacağı belirtildi. 1 Mart itibarıyla bazı bankalar yeni sistemi aktif hale getirirken, diğer bankaların da belirlenen takvime uygun olarak gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamaları bekleniyor.

Bu uygulama ile, kullanıcıların işlemlerinin daha güvenli hale gelmesi ve dolandırıcılık olaylarının büyük ölçüde önlenmesi hedefleniyor. Yeni sistem, bankacılık hizmetlerinin daha güvenli hale gelmesine katkı sağlayacak.

IBAN ile Para Transferi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni uygulama ile birlikte, IBAN üzerinden para transferi yapan herkesin bazı güvenlik önlemlerine daha fazla titizlikle yaklaşması gerekiyor. Dijital bankacılık işlemlerinde dolandırıcılığa karşı alınabilecek temel tedbirler şunlar:

  • Güçlü şifreler kullanın: Basit şifrelerden kaçının, özel karakterler içeren karmaşık şifreleri tercih edin.
  • SMS doğrulamasını kontrol edin: Her işlemde gelen onay kodunu dikkatle inceleyin, işlem siz yapmadıysanız onaylamayın.
  • Şüpheli durumlarda bankanıza başvurun: Tanımadığınız işlemleri fark ederseniz hemen bankanızla iletişime geçin.
  • Cihaz güvenliğinizi sağlayın: Mobil bankacılık işlemlerinizi sadece güvenilir cihazlar üzerinden gerçekleştirin, yazılımlarınızı güncel tutun.
  • Uygulamaları güncel tutun: Bankacılık uygulamalarının en güncel sürümünü kullanarak yeni güvenlik özelliklerinden faydalanın.

Related Posts

Önümüzdeki yıllar gıda fiyatlarının rekor kıracağı bir dönem mi olacak?

Önümüzdeki yıllar gıda fiyatlarının rekor kıracağı bir dönem mi olacak?

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentisi geriledi

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentisi geriledi

Türkiye’den ABD tahvillerinde sürpriz hamle

Türkiye, yılın üçüncü ayında güçlü ABD tahvillerinde sert çıkış yaptı. 2024’te ABD tahvilleri alımının hızlandığı Türkiye, ABD Hazine Bakanlığı’nın açıkladığı verilerer göre, Mart 2025’te 4 milyar 553 milyon dolarlık ABD tahvili sattı. SATIŞLARIN …

Moody’s 108 yıl sonra ilk kez ABD’nin kredi notunu düşürdü

Moody’s 108 yıl sonra ilk kez ABD’nin kredi notunu düşürdü

Konut satışı Nisan’da 2025 rekorunu kırdı: ‘Ev’de kiradan kaçan satışı rekora taşıdı

2025’e yüksek taleple başlayan konut satışlarındaki artış devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ülke genelinde konut satışları nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 56.6 oranında artarak 118 bin 359 oldu.

Danıştay, yemek kartlarındaki SGK prim muafiyeti tartışmalarına son noktayı koydu

Danıştay, yemek kartlarındaki SGK prim muafiyeti tartışmalarına son noktayı koydu