Kar fırtınası ve tipi ‘kar körlüğü’ riskini artırıyor

Göz Sağlığı Uzmanından Kar Fırtınasının Göz Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Evin Şingar, kar fırtınası ve şiddetli rüzgarın göz sağlığına olan risklerine dikkat çekti. Artan tipi ve rüzgarın gözlerde kar körlüğüne neden olabileceğini belirten Şingar, ultraviyole ışınlarıyla oluşan hasarın bu duruma yol açtığını vurguladı.

Şingar, “Kar fırtınası dönemlerinde gözlerde meydana gelen ‘kar körlüğü’ olarak bilinen fotokeratit hastalığı; ağrı, yanma, batma, ve enfeksiyon belirtileriyle kendini gösteriyor. Göz önündeki kornea ve konjonktiva dokularında zarar oluşarak enfeksiyon riskini artırıyor.” dedi.

Kar körlüğü yaşayan hastaların şiddetli göz ağrısıyla kliniğe başvurduğunu belirten Şingar, tedavi sürecinde soğuk uygulama, gözyaşı damlaları ve antibiyotik tedavisi gibi yöntemlerin kullanılabileceğini kaydetti.

Kış Aylarında Göz Sağlığı İçin Önlemler

Kar körlüğünün geçici görme kaybına yol açabileceğini belirten Doç. Dr. Şingar, güneş gözlüğü kullanımının önemine işaret etti. Görme kayıplarını önlemek için güneş gözlüğü veya şapka kullanımının gerekliliğini vurgulayan Şingar, göz sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

TPRECD Bölgesel Toplantıları Sürüyor

TPRECD Bölgesel Toplantıları sürüyor. Düzenlenen bilimsel toplantıda meme estetiğindeki güncel gelişmeler, cerrahi komplikasyonlar ve onkolojik yaklaşımlar ele alındı. 

Bayram dönüş yolunda ‘uyku apnesi’ uyarısı

Prof. Dr. Tevfik Özlü, bayram tatili dönüşünde yolculuk yapacak sürücüleri ‘uyku apnesi’ konusunda uyardı.

Uzmanı uyardı: Günde 100-150 gramın üzerinde et tüketmeyin

Uzman diyetisyen, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlara sağlıklı beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu. Bayram sofralarında sıkça tüketilen kırmızı etin, doğru şekilde pişirilmesi ve dengeli tüketilmesi gerektiğine dikkat çekip özellikle kronik rahatsızlığı olan bireylerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Kurban Bayramı’nı sağlıklı geçirmek için öneriler

Kurban Bayramı’nda geleneksel sofra alışkanlıkları nedeniyle sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, artan et, tatlı ve hamur işi tüketiminin birçok kişide sindirim sorunlarından kilo artışına, tansiyon yükselmesinden kan şekeri dengesizliğine kadar pek çok sağlık sorununa neden olabileceğini söyleyerek uyarılarda bulundu.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.